Kabaret

Sculptures by Lars Worm & paintings by Simon Lindhardt

Kvadrat 16, Copenhagen, Denmark 2017

Press release (danish)

KVADRAT16 har fornøjelsen af at kunne præsentere Kabaret - en udstilling med værker af Lars Worm og Simon Lindhardt: I Lars Worms skulpturelle værker Hollow Garden vokser eller danser udtryksløse masker sig op af trævaser eller urner, og afslører samtidig en tydelig konstruktion på bagsiden. Vaserne er fundne modificerede brugsgenstande fra en svunden tid, og bærer tydeligt præg af levet liv.

Skulpturerne står som blege menneskelige planter, groft konstruerede og med en bevidst hjemmegjort æstetik. De optræder med en nærmest teatralsk tristesse og overgjort melankoli, der nærmer sig det komiske. I Simon Lindhardts maleriserie Phenomenon fungerer baggrunden som et abstrakt billedrum, hvorfra forskellige former kommer til syne. Figurerne ligger helt fysisk oven på lærredet, men forekommer at dukke frem af billedet, som var de kun den synlige del af et større hele.

Selvom udgangspunktet for Simon Lindhardts værker som oftest er abstrakt, trækker denne serie paralleller til det figurative og genkendelige; symmetrien og formatet leder tankerne hen på et ansigt, og tilfører malerierne en antydet persona; selve rammen peger ud over formatets kanter og bliver en form for krop, der gør hvert maleri til en figur i sig selv. Traditionelt var kabareten et rum for kunstnerisk fritænkning og afprøvning af nye idéer.

Et sted hvor mødet mellem forskellige udtryksformer kom til udtryk i form af underholdning og teatralsk iscenesættelse.


Støttet af


og

Hvejsel Kunst- og Møbeltransporthttps://www.kvadrat16.com/copy-of-nostos-algos


http://kopenhagen.dk/artguide/single/article/kabaret/